Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 27/10/14
Προσέλευση των μαθητών στο σχολείο: ώρα  9:45  
10:00 π.μ. έπαρση σημαίας - παράδοση σημαίας του σχολείου στον σημαιοφόρο - εορτασμός της εθνικής επετείου με σκετς,  ποιήματα και τραγούδια από τα τμήματα της Δ΄ τάξης - απονομή τιμητικών διακρίσεων.
11:15΄π.μ. περίπου λήξη εορτής

Εκ του σχολείου


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ
«28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940» ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ


Η ιστορική επέτειος της «28ης Οκτωβρίου 1940» θα γιορταστεί και φέτος με ξεχωριστή λαμπρότητα και επισημότητα και θα γίνουν στην πόλη μας οι πιο κάτω εορταστικές εκδηλώσεις:


Α΄ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 Οκτωβρίου 2014:

Γενικός σημαιοστολισμός (σπίτια, καταστήματα, Δημόσια, Δημοτικά και Ν.Π.Δ.Δ., Καταστήματα και πλοία, που βρίσκονται στο λιμάνι) από τις 8.00΄το πρωί μέχρι και τη Δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου. Φωταγώγηση του Μνημείου των Ηρώων και όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, ως και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 25ης, 26ης, 27ης και 28ης Οκτωβρίου.
Β΄ΔΕΥΤΕΡΑ 27 Οκτωβρίου 2014.

Ομιλίες και ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία, Δημόσ. Υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμούς κλπ.

Με φροντίδα των Δ/ντων των Σχολείων και Προϊσταμένων των Δημοσίων Υπηρεσιών και των Διοικήσεων των Ν.Π.Δ.Δ. και Οργανισμών.
ΩΡΑ 12.00΄: Προσκύνημα μαθητών και μαθητριών των Σχολείων και Σχολών, Ελλήνων Προσκόπων & Ελληνίδων Οδηγών, (αντιπροσωπείες μιας διμοιρίας με τους σημαιοφόρους και παραστάτες), στο Μνημείο των Ηρώων (Υψηλά Αλώνια), με επικεφαλής Καθηγητές, Δασκάλους και βαθμοφόρους, παρουσία της Δημοτικής Αρχής. Η χορωδία του 3ου Γυμνασίου Αιγίου υπό την Δ/νση της κα Μαρίας Σταυράκη, Καθηγήτριας Μουσικής θα ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο.
Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών εκ μέρους των Σχολείων και ενός λεπτού σιγή.

Τελετάρχες ορίζονται: ΕκπαιδευτικόςΦυσικήςΑγωγήςτου2ουΔημοτικούΣχολείουκ.ΓκολόηςΑντώνης καιοΕκπαιδευτικόςΦυσικήςΑγωγήςτου2ουΓυμνασίουΑιγίουκ.ΜίχοςΣταύρος.
Γ΄ΤΡΙΤΗ 28 Οκτωβρίου 2014.

ΩΡΑ 06.21΄: Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και εγερτηρίου από τη Φιλαρμονική Αιγίου. ΩΡΑ 08.00΄: Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο των Ηρώων (Υψηλά Αλώνια).
ΩΡΑ 09.45΄: Πέρας προσέλευσης αντιπροσωπειών Σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωματείων κλπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους μπροστά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό ¨ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ¨ και της Φιλαρμονικής για απόδοση τιμών.
ΩΡΑ 10.10΄: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό ¨ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ¨

Μετά τη Δοξολογία και προηγουμένης της Φιλαρμονικής, μετάβαση του Ιερού Κλήρου, των επισήμων, των αντιπροσωπειών των σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωματείων κλπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους, στο Μνημείο Ηρώων (Υψηλά Αλώνια) όπου θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση. Στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από Εκπαιδευτικό του 2ου Γυμνασίου Αιγίου κ. Χρήστο Σωτηρόπουλο.
Σε περίπτωση ακαταλληλότητας του καιρού ο πανηγυρικός θα εκφωνηθεί στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό ¨ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ¨ μετά τη Δοξολογία. Μετά το πέρας αυτής θα κατατεθούν στεφάνια από τον κ. Δήμαρχο, τις Αρχές και τους φορείς της πόλης. Τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Μετά το τέλος της κατάθεσης του στεφάνου ο Ιερός Κλήρος και οι Αρχές θα παρακολουθήσουν την παρέλαση, από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Φανερωμένης.
ΩΡΑ 11.30΄: ΠΑΡΕΛΑΣΗ: Εκκίνηση των τμημάτων που θα παρελάσουν, προηγουμένης της Φιλαρμονικής, η οποία μόλις φθάσει στο ύψος των Επισήμων θα παραταχθεί στο χώρο απέναντι από αυτούς.


Παρακαλούμε όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις πιο πάνω εορταστικές εκδηλώσεις. Τελετάρχες ορίζονται: Η κα. Κων/να Μουγκάση, Πρ/νη τμ. Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων
του Δήμου και οι Δημοτικοί υπάλληλοι κ. Χρήστος Τρίψας, κ. Αριστομένης Σταματόπουλος και κα. Αγλαϊα Σαλαμούρα. Όσοι θα καταθέσουν στεφάνι πρέπει να το δηλώσουν στο Δημαρχείο και στα τηλέφωνα:
2691360641-2, μέχρι 24-10-2014 και ώρα 13:00΄




                                                      Ο Δήμαρχος


                                                    Αθανάσιος Παναγόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου