Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Το σχολείο μας διοργάνωσε στις 10/10/2014, ημέρα Παρασκευή εκδηλώσεις  για την παγκόσμια ημέρα αθλητισμού. Οι γυμναστές του σχολείου μας κ. Γκολόης Αντώνης και κ. Τσιοφύλας Νίκος επέλεξαν αθλητικές δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα Kids Athletics, πρόκειται για προσομοίωση αγωνισμάτων στίβου κατάλληλων για τις ηλικίες των παιδιών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Δόθηκε έτσι η δυνατότητα στα παιδιά να πάρουν μέρος σε μια αθλητική γιορτή όπου με απλές κινητικές δεξιότητες και μέσα από παιχνίδια που έγιναν με ομαδική μορφή γνώρισαν τις σωματικές τους δυνατότητες, συνεργάστηκαν, συναγωνίστηκαν και ψυχαγωγήθηκαν.  Η επιλογή των ομάδων γίνεται με τρόπο έτσι ώστε καμία ομάδα να μην έχει πλεονεκτήματα και συνήθως σε κάθε αγώνισμα διακρίνεται διαφορετική ομάδα, πράγμα που δίνει στα παιδιά και την ικανοποίηση της νίκης. Η σύνθεση των ομάδων, διαφορετικής ηλικίας, φύλου, σωματομετρικών χαρακτηριστικών, βοηθά στο να αντιληφθούν τα παιδιά την διαφορετικότητα και τη σημασία της αποδοχής του άλλου, κατανοώντας την ανάγκη της αλληλοϋποστήριξης για την επίτευξη ενός κοινού στόχου.
Ευχαριστούμε τους γυμναστές μας για την πραγματικά όμορφη ημέρα με τα επίκαιρα μηνύματα που αυτή έδωσε στους μαθητές μας.
Επιλέξαμε μερικές φωτογραφίες για να αναρτηθούν σύμφωνα με τους κανόνες για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου