Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Αισθανόμαστε βαθιά την ανάγκη να ευχαριστήσουμε την κ. Φράγκου Αννέτα για την αφιλοκερδή ευγενή προσφορά της να καταστήσει μια εκ των αιθουσών του σχολείου μας ασφαλέστερη, λειτουργικότερη και σαφώς αισθητικά ωραιότερη, με την προσθήκη καλύμματος στο καλοριφέρ, προστατευτικού στην τζαμόπορτα της καθώς και γραφείου εκπαιδευτικού. Σας ευχαριστούμε πολύ!


Ο Σύλλογος Διδασκόντων & η Διευθύντρια του Σχολείου

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Δευτέρα, 17-11-2014, το σχολείο μας θα γιορτάσει την επέτειο του Πολυτεχνείου. Οι μαθητές της Ε΄ τάξης  θα μας μεταφέρουν το κλίμα και τα μηνύματα της επετείου με αφηγήσεις, σκετς, ποιήματα  και  τραγούδια. Η γιορτή μας θα ξεκινήσει στις 10:00π.μ. Προσέλευση των μαθητών στις 9:45’ π.μ. και αποχώρηση στις 11:00 π.μ. Το ολοήμερο δεν θα λειτουργήσει.

Εκ του σχολείου

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Σας ενημερώνουμε ότι στις 8/11/2014, ημέρα Σάββατο και ώρα 11:00 π.μ., κλιμάκιο αποτελούμενο από ειδικούς επιστήμονες, καθώς και ο δήμαρχος κ. Παναγόπουλος και ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής κ. Μπούλης επισκέφτηκαν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου για να αποφανθούν σχετικά με την καταλληλότητα των δυο κτιρίων του σχολείου μας, μετά από τη σεισμική δόνηση της 7ης Νοεμβρίου, που προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους της πόλης μας.
Το σχολείο κρίθηκε κατάλληλο και η λειτουργία του θα συνεχιστεί κανονικά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Το σχολείο μας διοργάνωσε στις 10/10/2014, ημέρα Παρασκευή εκδηλώσεις  για την παγκόσμια ημέρα αθλητισμού. Οι γυμναστές του σχολείου μας κ. Γκολόης Αντώνης και κ. Τσιοφύλας Νίκος επέλεξαν αθλητικές δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα Kids Athletics, πρόκειται για προσομοίωση αγωνισμάτων στίβου κατάλληλων για τις ηλικίες των παιδιών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Δόθηκε έτσι η δυνατότητα στα παιδιά να πάρουν μέρος σε μια αθλητική γιορτή όπου με απλές κινητικές δεξιότητες και μέσα από παιχνίδια που έγιναν με ομαδική μορφή γνώρισαν τις σωματικές τους δυνατότητες, συνεργάστηκαν, συναγωνίστηκαν και ψυχαγωγήθηκαν.  Η επιλογή των ομάδων γίνεται με τρόπο έτσι ώστε καμία ομάδα να μην έχει πλεονεκτήματα και συνήθως σε κάθε αγώνισμα διακρίνεται διαφορετική ομάδα, πράγμα που δίνει στα παιδιά και την ικανοποίηση της νίκης. Η σύνθεση των ομάδων, διαφορετικής ηλικίας, φύλου, σωματομετρικών χαρακτηριστικών, βοηθά στο να αντιληφθούν τα παιδιά την διαφορετικότητα και τη σημασία της αποδοχής του άλλου, κατανοώντας την ανάγκη της αλληλοϋποστήριξης για την επίτευξη ενός κοινού στόχου.
Ευχαριστούμε τους γυμναστές μας για την πραγματικά όμορφη ημέρα με τα επίκαιρα μηνύματα που αυτή έδωσε στους μαθητές μας.
Επιλέξαμε μερικές φωτογραφίες για να αναρτηθούν σύμφωνα με τους κανόνες για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.







ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ


Με την παρούσα δημοσίευση θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κ. Ράπτη Ιωάννα διαιτολόγο-διατροφολόγο (Ασημάκη Φωτήλα 18, Αίγιο) για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας να ενημερώσει αφιλοκερδώς τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας για θέματα διατροφής και υγείας, στις 24/11/2014, «Παγκόσμια Ημέρα κατά της παχυσαρκίας». Τη συγχαίρουμε ιδιαίτερα για την ευαισθησία της, την ευγενική και αφιλοκερδή προσφορά της και για την εξαιρετική και επιστημονικά τεκμηριωμένη παρουσίασή της.

2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου